“Zamin”ni Telegramʻda oʻqing! Join!
Zamin.uz
, 28 2024, 17:29
ЎЗO‘Z

Iftorlikka ozarbayjoncha «Shoh-palov» tayyorlaymiz

17 мая, 19:06 3 402 Hayot tarzi
“Zamin”ni Telegramʻda oʻqing!
Iftorlikka ozarbayjoncha «Shoh-palov» tayyorlaymiz Iftorlikka oila a’zolaringizga noodatiy ozarbayjoncha taom — «Shoh-palov» pishirib, ularni xushnud eting.

Taom uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:

- Guruch — 600 gr;⠀
- Go‘sht — 500 gr (iloji bo‘lsa, qo‘y go‘shtidan foydalanish tavsiya qilinadi); ⠀
- Piyoz — 300 gr;
- Sabzi — 1 dona;
- Quritilgan o‘rik — 100 gr;
- Mayiz — 100 gr;
- Anjir — 100 gr;
- Eritilgan sariyog‘ — 100 gr;
- Lavash xamiri — (o‘z qo‘lingiz bilan tayyorlangan yupqa xamirdan ham foydalanish mumkin);
- Zarchiva (kurkuma) — 1 choy qoshiq;
- Tuz, murch va oshga solinadigan ziravorlar — ta’bga ko‘ra.

Tayyorlanish jarayoni:

- Taom tayyorlashni, erigan sariyog‘da go‘shtni qovurishdan boshlang, qizarganidan keyin piyoz, sabzi qo‘shing.
- Ta’bga ko‘ra tuz, murch va ziravor qo‘shing.
- Mahsulotlarni botadigan darajada ozroq suv solib qaynating.
- Qaynab chiqqanidan keyin olovni pasaytiring va go‘sht yumshoq pishishi uchun 30 daqiqa dimlang.
- Quritilgan o‘rik, mayiz va anjir qo‘shib aralashtiring.
- Guruchni 5-7 daqiqa davomida qaynagan suvda pishirib oling.
- Lavash xamirini 5 santimetr qalinlikda kesib oling, uzunligi qolsin.
- Yaxshilab sariyog‘ surting.
- Xamir yopishib qolishini oldini olish uchun, ​qozon yoki tovoqning ichi va tashqi tomoniga ham sariyog‘ surting.
- Xamirlarni idishga aylantirib terib chiqing.
- Uning uchdan bir qismi idish tashqarisida bo‘lishiga (osh ustini yopish uchun), qolgan xamirlarni terganda orasi ochilmasdan biroz ustini yopishiga e’tibor bering.
- Xamirlar terilganda ochiq joy qolmasligi va yaxlit ko‘rinishi kerak.
- Go‘shtli aralashmaning yarmini xamir ustiga soling.
- Ustidan guruch va eritilgan sariyog‘ soling.
- Yuqoridagi singari takror go‘shtning qolgan qismini, sariyog‘ va guruch soling.
- Lavashning idish chetiga chiqqan qismi bilan osh ustini yoping va yaxshilab sariyog‘ surting.
- Idish ustini yopib, 200 daraja qizigan pechda 1 soat davomida pishirib oling.
- Taom tayyor, uni suratdagidek kesib dasturxonga tortish mumkin.

Yoqimli ishtaha!




Mavzuga oid yangiliklar
  • Yaponlarni dunyodagi eng uzoq umr ko‘ruvchi millatga aylantirayotgan foydali odatlar 27 apr, 11:27 160
  • Ortiqcha vaznli insonlar uchun sog‘lom ovqatlanishning beshta muhim qoidasi 25 apr, 12:59 116
  • Sariqmi yoki yashil: qaysi turdagi banan foydaliroq? 24 apr, 12:45 290
  • Qaysi kundalik odatlar immunitet pasayishiga olib kelishini bilasizmi? 24 apr, 06:00 191
  • Parhezshunos uzoq yashash uchun muhim sirni «ochdi» 22 apr, 21:30 255
  • Xom go‘shtni nega yuvib ishlatish kerak emas? 22 apr, 14:18 402
  • So'nggi yangiliklar
  • Peterburgda yong‘in vaqtida odamlarni qutqargan o‘zbekistonlikka surat sovg‘a qilindi 28 apr, 16:33 0
  • O‘zbekistonning eksport va importida yuqori ulushga ega davlatlar ma’lum qilindi 28 apr, 16:06 0
  • Toshkentda fuqarolarga hujjatsiz uylarni sotganlar qidirilmoqda 28 apr, 15:20 1
  • Osiyo kubogi. O‘zbekiston penaltilar seriyasida Tojikistonni mag‘lub etdi va bronza medallarini qo‘lga kiritdi 28 apr, 14:55 54
  • Xitoyda tornado besh kishining umriga zomin bo‘ldi (video) 28 apr, 14:55 22
  • Ilon Mask kutilmaganda Xitoyga bordi. Nega? 28 apr, 14:28 76
  • O‘zbekistonning demografik ko‘rsatkichlari e’lon qilindi 28 apr, 13:43 45
  • “Barsa” ikki yulduz uchun bittasini “qurbon” qiladi 28 apr, 13:37 39
  • Sensatsiya! Afg‘oniston futzal bo‘yicha jahon chempionatiga chiqdi! 28 apr, 13:20 115
  • O‘zbekistonning tog‘li hududlarida qor yog‘di 28 apr, 12:45 85
  • “Bayer” yangi asrning yangi rekordini o‘rnatdi 28 apr, 12:20 61
  • Harri Keyn takrorlanmas rekord o‘rnatdi 28 apr, 12:00 86
  • Bo‘limlar