Buyrakda toshlar to‘planib qolgan bo‘lsa, uni vitaminga boy mevalar orqali yo‘q bo‘lishi istaysizmi? Unda hayot tarzingizni o‘zgartirish uchun quyida tavsiyalarga amal qiling.
Limon - bir donadan limon, sabzi, olmani qirg‘ichdan o‘tkazib, sharbati alohida ajratiladi. Ushbu hosil bo‘lgan sharbatni kuniga 3-4 mahal, bir osh qoshiqdan ikki hafta davomida ertalabga ichiladi.
Jiyda – bu buyrak yarasiga da’vodir. Jiydani har kuni ertalabga 2-3 donadan tanovul qilish kerak.
Rayhon – barglarini suvda qaynatib, ustiga ikki piyola qaynoq suv quyib, yarim soat davomida ediriladi. Dokadan o‘tkazilib, sharbatni buyrak og‘riganda yarim piyoladan kuniga 2 mahal ichiladi.
Na’matak – damlamasiga bir choyqoshiq asal qo‘shib kuniga 2 mahal ovqatdan oldin qabul qilish buyrak yarasi, buyrakdagi toshlarda yordam beradi.
Tarvuz po‘chog‘i – uni mayda to‘g‘rab, salqin joyda yoki bug‘xonada quritiladi. So‘ng ularni mayda tuyib ustiga 1:1 miqdorida sovuq suv quyib, past olovda yarim soat qaynatiladi. Qaynatmani sovitib, kuniga 3,5 mg‘al ovqatdan oldin bir piyoladan ichiladi.