“Zamin”ni Telegramʻda oʻqing! Join!
Zamin.uz
, 26 2024, 09:44
ЎЗO‘Z

Ta’miga ta’sir qiladi: Tovuq go‘shtini qovurish jarayonida yo‘l qo‘yiladigan 10 xato

10 apr, 22:00 4 196 Hayot tarzi
“Zamin”ni Telegramʻda oʻqing!
Ta’miga ta’sir qiladi: Tovuq go‘shtini qovurish jarayonida yo‘l qo‘yiladigan 10 xato Foto: «Domashniy Ochag»
Pishirish jarayonidagi arzimagan kamchilik va xatolar tovuq go‘shtining mazasiga ham ta’sir qilmay qolmaydi.

Bo‘laklarning kattaligi
Go‘sht bo‘lagining usti qizarib pishgan bo‘lsa ham ichi yaxshi pishmay qolishi mumkin. Xom mahsulotni iste’mol qilgandan keyin salomatlikda bir qancha muammolar kuzatiladi.

Butunligicha qovurish
Hech qachon tovuq go‘shtini butunligicha qovura ko‘rmang. Avval ikki, uch bo‘lakka bo‘lib oling. Shunda ichlari bilan bir xil pishadi.

Namlik
Qizib turgan yog‘ga solib qovurishdan avval tovuq usti nam bo‘lmasligiga e’tibor qarating. Haddan ortiq nam go‘sht unga burkalgan taqdirda ham yaxshi qovurilmaydi.

Tovuqni talqon yoki unga ikki karra burkang
Bunda qovurish davomida go‘sht bo‘kib qolgandek pishadi. Bundan qochish uchun quyidagi uslubdan foydalaning:

- ziravorlar qo‘shib aralashtirilgan talqon yoki unni paketga soling;
- bo‘laklarga bo‘lingan tovuq soling;
- paketni yaxshilab yopib, silkiting.

Noto‘g‘ri tanlangan idish
Hatto 100 kishiga tovuq qovurishingiz kerak bo‘lsa ham, uni kastryulka boshqa chuqur idishda pishirmang. Faqatgina tovada qovurish davomida ko‘ngildagidek ko‘rinishga ega bo‘lish mumkin.

Noto‘g‘ri qovurish
Qizib turgan yog‘ga solganda tovuqni teri bilan qoplangan tarafini pastga qarashiga e’tibor bering.

Noto‘g‘ri harorat
Tovuqni tovaga solishdan avval yog‘ yaxshilab qiziganiga e’tibor qarating. Boshida yog‘ning issiqlik darajasi 180 daraja keyinroq esa 140-150 daraja bo‘lishi kerak.

Birdaniga hammasini solib qovurish
Bo‘laklarga bo‘lingan tovuqni birdaniga emas, alohida-alohida qovurganingiz yaxshi. Orasida joy bo‘lishi ikkinchi tomonini aylantirishning oson bo‘lishiga yordam beradi. Qolaversa, zich terilgan bo‘lsa yog‘ harorati tushib, tovuqdan suyuqlik ajralishadi va qovurilish o‘rniga bo‘kib pishadi.

Tovaning ustini yopmaslik
Qopqog‘i yopilganda yog‘ning harorati bir maromda bo‘ladi va bu go‘shtning ko‘ngildagidek pishishiga hissa qo‘shadi.

Darhol dasturxonga tortish
Pishganidan keyin tovuq bo‘laklarini qog‘oz sochiq ustiga terib, tinishini kuting. Bu ichidagi sharbati teng tarqab, usti sovishi uchun kerak.




Mavzuga oid yangiliklar
  • Ortiqcha vaznli insonlar uchun sog‘lom ovqatlanishning beshta muhim qoidasi 25 apr, 12:59 87
  • Sariqmi yoki yashil: qaysi turdagi banan foydaliroq? 24 apr, 12:45 249
  • Qaysi kundalik odatlar immunitet pasayishiga olib kelishini bilasizmi? 24 apr, 06:00 155
  • Parhezshunos uzoq yashash uchun muhim sirni «ochdi» 22 apr, 21:30 238
  • Xom go‘shtni nega yuvib ishlatish kerak emas? 22 apr, 14:18 368
  • Ozish uchun nonushtaning uchta oltin qoidasi 19 apr, 21:00 176
  • So'nggi yangiliklar
  • Zoir Mirzayev “Telefonsiz maktab”ga 300 mln so‘m mukofot berdi 26 apr, 08:33 0
  • Faollar Toshkentda yana ikkita bog‘ investorga berilganidan norozi bo‘lishmoqda 26 apr, 08:03 0
  • “Tolibon” Afg‘onistonning Xost viloyatida besh nafar fuqaroni qamchi bilan jazoladi 26 apr, 07:35 0
  • Buxoroda 4 dona qadimiy tangani xorijga olib chiqmoqchi bo‘lganlar aniqlandi 26 apr, 07:11 7
  • O‘zbek telekanallarida har shanba «Milliy kino kuni» o‘tkaziladi 26 apr, 06:46 7
  • Toshkentda odam o‘ldirishda gumonlangan shaxsni ushlashda yordamlashgan talaba yigit taqdirlandi 26 apr, 06:20 52
  • O‘zbekiston Saudiya to‘sig‘idan o‘tsa, yarim finalda qaysi terma jamoaga duch keladi? 26 apr, 05:55 126
  • U-23 Osiyo kubogi. Indoneziya Janubiy Koreyani yengib, yarim finalga yo‘l oldi! 26 apr, 05:43 77
  • Rossiyada iqtisodiyotni riovjlantirish uchun migrantlar zarurligi aytildi 26 apr, 00:22 182
  • Markaziy bank raisi oxirgi oylarda dollar kursi nisbatan tezroq oshganiga izoh berdi 26 apr, 00:22 94
  • Olimlar 15 daqiqada sun’iy olmos yetishtirish usulini ixtiro qildi 26 apr, 00:00 34
  • Eron futzal termasi bosh murabbiyi: "O‘zbekistonga qarshi eng yaxshi o‘yinimizni ko‘rsatishga harakat qilamiz" 25 apr, 23:41 50
  • Bo‘limlar