Foto: «Domashniy ochag»Muzlatkich oziq-ovqat mahsulotlarini saqlashda yordam beradigan qurilma sifatida ixtiro qilingan bo‘lsa-da, ayrim mahsulotlarni unda saqlamasa shuncha yaxshi. Shundagina ularni uzoqroq muddat davomida iste’mol qilish
mumkin.
AvokadoOddiy sharoitda yanada yaxshi yetilib pishadi.
Ko‘katlarKo‘katlarning bir uchini shunchaki suvli idishga solish yaxshi natija beradi.
Bulg‘or qalampiriMuzlatkichda qattiqligini yo‘qotadi.
BodringMuzlatkichda bodring mahsulotlarining namligi ortib ketadi. Agar ularni muzlatkichga qo‘yish kerak bo‘lsa, quruq idish ichida saqlash mumkin.
TuzlamalarTuzlangan pomidor va bodringlar esa odatda konservalanadi va ularni oddiy javonlarda ham saqlash mumkin.
Piyoz va sarimsoqMazkur mahsulotlar namlikni o‘ziga tortib oladi va sifati yomonlashadi. Ularni iloji boricha quruq va qorong‘i joyda saqlash kerak. Lekin maxsus idish yoki kartoshka bilan birga emas.
KartoshkaKartoshka mahsuloti ham muzlatkichda saqlanmaydi. Uni quyosh tushmaydigan pana joyda hamda qog‘oz qoplarda qoldirish mumkin.
BananlarBananlar yaxshi pishishi uchun shunchaki xona harorati yetarli.
Rezavor mevalarTa’mni yo‘qotmaslik uchun quruq hamda qorong‘i joyda saqlash yaxshiroq.
Sitrus mevalarAlohida saqlash va sifati yomonlarini darhol ajratish zarur.
Souslar Achchiq sous, soya yoki ketchuplarni bor oy mobaynida xona haroratida asrash mumkin. Agar bir oy mobaynida ular tugamagan bo‘lsa, muzlatkichga qo‘yiladi.
Araxis moyiSovutkichdan tashqarida ham uch oygacha saqlash mumkin.
AsalAsal muzlatkichdan tashqarida istalgancha tursa ham, sifatiga zarar yetmaydi.
Shokolad va qahvaO‘z mazasini saqlab qolish uchun qorong‘i va iliq joyda saqlash kerak.
BaqlajonBaqlajon uchun bir necha kunlik xona harorati yaxshi.