“Zamin”ni Telegramʻda oʻqing! Join!
Zamin.uz
, 25 2020, 19:15
ЎЗO‘Z

Iftorlikka ozarbayjoncha «Shoh-palov» tayyorlaymiz

17 мая, 19:06 1 049 Hayot tarzi
“Zamin”ni Telegramʻda oʻqing!
Iftorlikka ozarbayjoncha «Shoh-palov» tayyorlaymiz Iftorlikka oila a’zolaringizga noodatiy ozarbayjoncha taom — «Shoh-palov» pishirib, ularni xushnud eting.

Taom uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:

- Guruch — 600 gr;⠀
- Go‘sht — 500 gr (iloji bo‘lsa, qo‘y go‘shtidan foydalanish tavsiya qilinadi); ⠀
- Piyoz — 300 gr;
- Sabzi — 1 dona;
- Quritilgan o‘rik — 100 gr;
- Mayiz — 100 gr;
- Anjir — 100 gr;
- Eritilgan sariyog‘ — 100 gr;
- Lavash xamiri — (o‘z qo‘lingiz bilan tayyorlangan yupqa xamirdan ham foydalanish mumkin);
- Zarchiva (kurkuma) — 1 choy qoshiq;
- Tuz, murch va oshga solinadigan ziravorlar — ta’bga ko‘ra.

Tayyorlanish jarayoni:

- Taom tayyorlashni, erigan sariyog‘da go‘shtni qovurishdan boshlang, qizarganidan keyin piyoz, sabzi qo‘shing.
- Ta’bga ko‘ra tuz, murch va ziravor qo‘shing.
- Mahsulotlarni botadigan darajada ozroq suv solib qaynating.
- Qaynab chiqqanidan keyin olovni pasaytiring va go‘sht yumshoq pishishi uchun 30 daqiqa dimlang.
- Quritilgan o‘rik, mayiz va anjir qo‘shib aralashtiring.
- Guruchni 5-7 daqiqa davomida qaynagan suvda pishirib oling.
- Lavash xamirini 5 santimetr qalinlikda kesib oling, uzunligi qolsin.
- Yaxshilab sariyog‘ surting.
- Xamir yopishib qolishini oldini olish uchun, ​qozon yoki tovoqning ichi va tashqi tomoniga ham sariyog‘ surting.
- Xamirlarni idishga aylantirib terib chiqing.
- Uning uchdan bir qismi idish tashqarisida bo‘lishiga (osh ustini yopish uchun), qolgan xamirlarni terganda orasi ochilmasdan biroz ustini yopishiga e’tibor bering.
- Xamirlar terilganda ochiq joy qolmasligi va yaxlit ko‘rinishi kerak.
- Go‘shtli aralashmaning yarmini xamir ustiga soling.
- Ustidan guruch va eritilgan sariyog‘ soling.
- Yuqoridagi singari takror go‘shtning qolgan qismini, sariyog‘ va guruch soling.
- Lavashning idish chetiga chiqqan qismi bilan osh ustini yoping va yaxshilab sariyog‘ surting.
- Idish ustini yopib, 200 daraja qizigan pechda 1 soat davomida pishirib oling.
- Taom tayyor, uni suratdagidek kesib dasturxonga tortish mumkin.

Yoqimli ishtaha!



 Добавление комментария


Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Mavzuga oid yangiliklar
  • Saharlikka qiymali tansiq taom retsepti 17 мая, 05:55
  • Iftorlikka qovurma manti tayyorlang 06 мая, 21:36
  • Saharlikka o‘z qo‘lingiz bilan lavash tayyorlang 06 мая, 06:46
  • Iftorlikka to‘yimli va tez tayyor bo‘ladigan «lo‘li kabob» 27 apr, 18:57
  • Saharlikka odjahuri tayyorlang. Gruzincha mazali taom retsepti 27 apr, 06:50
  • «Dengiz hukmdori» - eganlar darmonda, emaganlar armonda! 22 dek, 20:10
  • So'nggi yangiliklar
  • Haydovchilik guvohnomasini yangi namunadagi guvohnomaga almashtirish muddati uzaytirildi 25 мая, 18:35 0
  • MIB munosabatidan: asossiz xabarlarni tarqatish qarzdorlikdan ozod etmaydi 25 мая, 18:33 0
  • 1 iyundan qonunchilikda nimalar o‘zgaradi? 25 мая, 18:30 1
  • Angliya Premer Ligasi tarixidagi eng yaxshi transferlar aniqlandi 25 мая, 17:57 6
  • Avstriya politsiyasi mamlakat prezidenti karantin qoidalarini buzganligini aniqladi 25 мая, 17:33 77
  • "Ipoteka bank" xodimida koronavirus aniqlandi 25 мая, 17:30 133
  • Xonanda Umidaxon ilk marta o‘g‘li Muhammad Alining suratini muxlislariga ko‘rsatdi 25 мая, 17:10 236
  • O‘zbekistonda koronavirus yuqtirganlar soni oshdi 25 мая, 17:04 463
  • Xitoyda bir sutkada 11, Janubiy Koreyada esa 16 kishida koronavirus qayd etildi 25 мая, 16:54 120
  • Zinedin Zidan karantin qoidalarini buzdi 25 мая, 16:22 226
  • Chexiyada jamoat joylarida niqobsiz yurishga ruxsat berildi 25 мая, 15:50 196
  • Chernogoriya koronavirusni yenggan Yevropadagi birinchi davlatga aylandi 25 мая, 15:28 367
  • Bo‘limlar