“Zamin”ni Telegramʻda oʻqing! Join!
Zamin.uz
, 29 2024, 07:33
ЎЗO‘Z

Iftorlikka ozarbayjoncha «Shoh-palov» tayyorlaymiz

17 мая, 19:06 3 389 Hayot tarzi
“Zamin”ni Telegramʻda oʻqing!
Iftorlikka ozarbayjoncha «Shoh-palov» tayyorlaymiz Iftorlikka oila a’zolaringizga noodatiy ozarbayjoncha taom — «Shoh-palov» pishirib, ularni xushnud eting.

Taom uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:

- Guruch — 600 gr;⠀
- Go‘sht — 500 gr (iloji bo‘lsa, qo‘y go‘shtidan foydalanish tavsiya qilinadi); ⠀
- Piyoz — 300 gr;
- Sabzi — 1 dona;
- Quritilgan o‘rik — 100 gr;
- Mayiz — 100 gr;
- Anjir — 100 gr;
- Eritilgan sariyog‘ — 100 gr;
- Lavash xamiri — (o‘z qo‘lingiz bilan tayyorlangan yupqa xamirdan ham foydalanish mumkin);
- Zarchiva (kurkuma) — 1 choy qoshiq;
- Tuz, murch va oshga solinadigan ziravorlar — ta’bga ko‘ra.

Tayyorlanish jarayoni:

- Taom tayyorlashni, erigan sariyog‘da go‘shtni qovurishdan boshlang, qizarganidan keyin piyoz, sabzi qo‘shing.
- Ta’bga ko‘ra tuz, murch va ziravor qo‘shing.
- Mahsulotlarni botadigan darajada ozroq suv solib qaynating.
- Qaynab chiqqanidan keyin olovni pasaytiring va go‘sht yumshoq pishishi uchun 30 daqiqa dimlang.
- Quritilgan o‘rik, mayiz va anjir qo‘shib aralashtiring.
- Guruchni 5-7 daqiqa davomida qaynagan suvda pishirib oling.
- Lavash xamirini 5 santimetr qalinlikda kesib oling, uzunligi qolsin.
- Yaxshilab sariyog‘ surting.
- Xamir yopishib qolishini oldini olish uchun, ​qozon yoki tovoqning ichi va tashqi tomoniga ham sariyog‘ surting.
- Xamirlarni idishga aylantirib terib chiqing.
- Uning uchdan bir qismi idish tashqarisida bo‘lishiga (osh ustini yopish uchun), qolgan xamirlarni terganda orasi ochilmasdan biroz ustini yopishiga e’tibor bering.
- Xamirlar terilganda ochiq joy qolmasligi va yaxlit ko‘rinishi kerak.
- Go‘shtli aralashmaning yarmini xamir ustiga soling.
- Ustidan guruch va eritilgan sariyog‘ soling.
- Yuqoridagi singari takror go‘shtning qolgan qismini, sariyog‘ va guruch soling.
- Lavashning idish chetiga chiqqan qismi bilan osh ustini yoping va yaxshilab sariyog‘ surting.
- Idish ustini yopib, 200 daraja qizigan pechda 1 soat davomida pishirib oling.
- Taom tayyor, uni suratdagidek kesib dasturxonga tortish mumkin.

Yoqimli ishtaha!




Mavzuga oid yangiliklar
  • Oq nondan voz kechganda organizmda qanday o‘zgarishlar yuz beradi? 22 mar, 15:13 317
  • Farzandlar uchun ota va onalarga munosabat haqida 20 mar, 00:12 210
  • Uzoq umr ko‘ruvchi insonlarning 5 ta odati 19 mar, 16:40 476
  • Xurmoning qanday foydali xususiyatlari mavjud? 18 mar, 22:30 324
  • Olimlar xotirani kuchaytiruvchi oddiy mashg‘ulotni aniqladilar 16 mar, 23:43 351
  • Nechanchi farzand bo‘lib tug‘ilish inson shaxsiyatiga ta’sir qiladimi? 16 mar, 16:50 431
  • So'nggi yangiliklar
  • Kongo sharqidagi janglar 6 millionga yaqin odamni uylarini tashlab ketishga majbur qildi 29 mar, 06:36 0
  • Nikol Pashinyan: “Armaniston quvg‘indagi Tog‘li Qorabog‘ hukumatini tan olmaydi” 29 mar, 06:00 2
  • Qo‘shtepa kanali qurilishi butun Markaziy Osiyoga tahdid solmoqda 29 mar, 05:00 95
  • «Krokus»dagi terakt ishi bo‘yicha yana bir kishi ushlandi 29 mar, 00:30 306
  • Nima uchun «Krokus»da kerakli pallada xavfsizlik kuchlari yo‘q edi? 29 mar, 00:11 264
  • Zelenskiy: “Agar snaryadlar yetarli bo‘lmasa, Ukraina Rossiya hujumini qaytara olmaydi” 28 mar, 23:45 132
  • Meksikadagi matbuot anjumanida butun jamoa ishtirok etib, muxlislardan uzr so‘radi 28 mar, 23:27 108
  • Mijozlarni 1,8 mlrd dollarga aldagan kriptovalyuta birjasi asoschisi 25 yilga qamaldi 28 mar, 23:04 62
  • Futzal. O‘zbekiston ikkinchi o‘yinda Qirg‘iz Respublikasini mag‘lub etdi 28 mar, 22:56 50
  • Superliga. “Dinamo” “Metallurg” ustidan irodali g‘alabaga erishdi 28 mar, 22:51 57
  • Nima uchun olimlar ayollarga vaqti-vaqti bilan yig‘lab turishni tavsiya qiladi? 28 mar, 22:22 61
  • Kirill Budanov: “Rossiya o‘z hududida terakt tayyorlanayotganini kamida bir oy oldin bilgan” 28 mar, 21:56 235
  • Bo‘limlar